Jäsenhankintaa tekstiviestitse

toukokuu 14, 2020

Toteutimme Metsänhoitoyhdistyksille yhteistyössä Metsälehden ja Viestilehtien kanssa jäsenhankintakampanjan.

Lähetimme tekstiviestin, johon personoitiin vastaanottajan henkilökohtainen laskeutumissivu ja Metsänhoitoyhdistyksen nimi. Tekstiviestin linkistä henkilö siirtyi kunkin Metsänhoitoyhdistyksen näköiseksi personoidulle laskeutumissivulle, jossa kävijän tiedot oli esitäytettynä.

 

Monikanavaisuus ja personointi ovat valtteja myös SMS-kampanjassa

Osalle kohderyhmästä löytyi puhelinnumeron lisäksi myös sähköpostiosoite. Heitä lähestyttiin ensin sähköpostin avulla ja SMS lähetettiin heille muistutuksena muutamaa päivää myöhemmin. Näitä kahta lähestymistapaa käyttäen tulokset olivat huomattavasti parempia, kuin testeissä parhaiten toiminut SMS-postitus.

Tekstiviestin ja sähköpostin yhdistelmä toi liki kaksinkertaisen määrän enemmän tilauksia, kuin pelkän tekstiviestin käyttö, vaikka sivukävöiden määrä kasvoi vain noin neljänneksellä. Tämä korostaa muistutusviestin tärkeyttä.

Teho maksimoidaan testaamalla

Markkinointiluvan antaneiden määrä oli kohtalaisen suuri, mikä mahdollisti luotettavan testauksen tekemisen. Testiryhmissä todettiin, että tässä kohderyhmässä illalla lähetetty SMS toi kolmanneksen enemmän tilauksia, kuin aamupäivän aikaan lähetetty.

Sähköpostin osalta lyhyt ja ytimekäs viesti, jossa ohjattiin laskeutumissivulle avattiin kolme kertaa todennäköisemmin, kuin pitkä viesti, jossa kerrottiin koko liittymistarjouksen sisältö. Tämä näkyi myös erossa sähköpostien kautta tulleiden jäsenhakemusten määrässä, koska esitäytetty lomake teki jäseneksi liittymisestä personoidulla laskeutumissivulla helppoa ja vaivatonta.