LAINE tekee tulevaisuuden suoramarkkinointia markkinointiautomaatiota hyödyntämällä

syyskuu 23, 2016

Markkinoinnin automaatiosta on kuluvana vuonna puhuttu paljon, erilaisten ratkaisujen ja järjestelmien myyjiä on liikkeellä entistä enemmän.

Automaation ympärillä kytevä pöhinä saa jokaisen markkinointipäättäjän potemaan huonoa omaatuntoa, jos automaatiotyökalua ei vielä ole.

Mitä tai mikä se sitten on? Markkinointi alkaa sujumaan kuin itsestään, nappia painamalla? Ei aivan.

Ilkka Mattila kiteyttää markkinointiautomaation tarkoitusta näin: ”Markkinointiautomaatio ei ole teknologiahanke, vaan leimallisesti prosessihanke, jonka tavoitteena on pystyä tarjoamaan asiakkaan tarpeista lähtevää ja hänelle hyötyä tuottavaa sisältöä. Keskeistä on mitattavien tavoitteiden määrittely ja niiden säännöllinen seuranta.”

Pikaista järjestelmäinvestointia tärkeämpää voisikin olla omien asiakkaiden tarpeiden uudelleenkartoittaminen ja pohtiminen. Miten ihmiset kuluttavat tai käyttävät medioita? Minkälaista arkea ja työtä eletään, mihin tarvitaan helpotusta? Tulevaisuuden markkinoinnin tulee olla älykästä ollakseen tehokasta. Kun tunnemme asiakkaidemme tavat, tarpeet, haaveet ja inhot, voimme luoda oikeaa sisältöä oikealle henkilölle. Markkinointiautomaatio auttaa meitä viemään oikeanlaisen sisällön oikealle henkilölle, oikeaan aikaan ja oikeassa kanavassa. Tulevaisuuden markkinointi on suoramarkkinointia.

Mattilan mukaan yrityksen on hyvä pohtia automaation rakentamista kahtaalle; uusien asiakkaiden hankkimisen avuksi tai vanhojen asiakkaiden aktivoimiseksi. (Print&Media nro5, Maaginen markkinointiautomaatio – Ilkka Mattila)

Miten markkinoinnin automaatio liittyy LAINEen tekemiseen? Olemme suoramarkkinoinnin asiantuntijoina automatisoineet ja monikanavaistaneet oman suoramarkkinointipalvelumme. Fiksu-palvelullamme toteutamme asiakkaillemme automatisoituja ja monikanavaisia markkinointikampanjoita kustannustehokkaasti. Palvelumme tarkoitus on tarjota parempia tuloksia, tehokkuuta, reaaliaikaista mitattavuutta sekä helppoutta.

Usein autamme asiakkaitamme löytämään tehokkaamman tavan toteuttaa markkinointia ja myyntiä, kuten projektissa jossa jalostimme asiakkaamme hyväksi havaittua kuluttajatuotteen kampanjamallia, joka oli tuottanut rahaa jo monta vuotta.

Lisäsimme perinteisen sähköpostisuoran tueksi painetun, personoidun suorakirjeen ja asiakaskohtaiset kampanjasivut. Lisäksi kohderyhmälle lähti automaattinen muistutus sähköpostitse. Viestin perussisällön ja graafisen ilmeen säilytimme ennallaan.

Uudistetun kampanjan tuotto kasvoi 5,3-kertaiseksi alkuperäiseen verrattuna!

Miten voisimme kehittää tai testata teidän nykyistä suoramarkkinointianne? Otathan yhteyttä: Laura Laine, +358 40 725 4741