Miten tehdään personoitu laskeutumissivu?

maaliskuu 15, 2019

Personoitu laskeutumissivu parantaa markkinoinnin tehokkuutta. Yleisimmin laskeutumissivuja käytetään asiakasta koskevan lisätiedon keräämiseen ja mainonnan kohdentamiseen.

Miksi personoitu laskeutumissivu?

Personoidun laskeutumissivun avulla kullekin nettivierailijalle on mahdollista tarjota yksilöllistä sisältöä – tekstejä, kuvia, mainoksia jne.

Laskeutumissivun tärkein tehtävä on auttaa lisätietojen keräämisessä myynnin tarpeisiin. Kun vierailija saapuu yrityksen sivustolle personoidun laskeutumissivun kautta, hänen käyttäytymistä voidaan seurata reaaliajassa. Jokainen klikkaus antaa markkinoijalle uutta tietoa potentiaalisesta asiakkaasta.
Personoidut laskeutumissivut ovat tärkeä osa monikanavaista automatisoitua markkinointia.
Mutta miten personointi tapahtuu? Millaisia laskeutumissivuja on olemassa ja millaiseen käyttöön ne sopivat?

Esittelemme nyt muutaman yleisen tavan personoida laskeutumissivu. Aloitamme kaikkein yksinkertaisimmasta keinosta:

1. Lomakkeiden esitäyttäminen on helppoa personointia
Verkkolomakkeiden esitäyttäminen on kenties yksinkertaisin tapa personoida laskeutumissivu. Kyseessä voi olla tilaus- tai lahjoituslomake, yhteydenottopyyntö tai vaikkapa kilpailuun ilmoittautuminen. Lomakkeeseen voidaan täyttää ennalta esimerkiksi vierailijan nimi ja yhteystiedot.
Esitäytetty lomake madaltaa vierailijan kynnystä siirtää tilaus tai yhteydenottopyyntö eteenpäin ja parantaa näin konversiota.

2. Ostohistorian avulla voidaan kohdistaa tarjouksia
Jos käytössäsi on vierailijan ostohistoria, voit sijoittaa laskeutumissivulle personoituja mainoksia ja henkilökohtaisia tarjouksia, jotka perustuvat asiakkaan aiempaan käyttäytymiseen. Tällainen mainonnan kohdistaminen on monille yrityksille tuttua muusta markkinoinnista, kuten sähköpostimainoksista tai personoiduista printtimainoksista.

Vierailijan maantieteellinen sijainti tarjoaa monia mahdollisuuksia kekseliäälle markkinoijalle. Sijainnin perusteella laskeutumissivulle voidaan laittaa vaikkapa lähimmän toimipisteen osoite tai alue-edustajan yhteystiedot. Sijainti voi myös auttaa haarukoimaan, mistä tuotteista vierailija on todennäköisimmin kiinnostunut.

3. Hyödynnä kaikkia tietoja: ikä, sukupuoli, ammatti…
Mitä tahansa asiakkaasta kerättyä tietoa voidaan käyttää laskeutumissivun personoimiseen. Esimerkiksi sukupuoli tai ikä voi vaikuttaa laskeutumissivulla ensisijaisena näytettävään tarjoukseen.
Vierailijan ammatin tai hänen edustamansa yrityksen toimialan tunteminen voi olla erityisen hyödyllistä monialaisille yrityksille. Jos yrityksesi vaikkapa tuo maahan työkoneita, on hyvä pystyä erottamaan, onko asiakkaasi maanviljelijä, puutarhuri vai rakennusurakoitsija. Kullekin tulee tarjota erilaisia tuotteita ja hieman erilaista myyntipuhetta.

Vastaa